Rozvoj svojich stravovacích návykov, začína práve výberom chutných zdravých potravín. Rozšírte svoj jedálniček o zdravé potraviny z nášho eshopu.
Informácie vždy z pravej ruky. Newsletter - akcie a novinky
Úvod » Soli, koreniny, ochucovadlá » Kardamon celý
Zloženie: | kardamon celý | ||
Hmotnosť: | 25g | ||
Výrobca: | Wita | ||
Krajina pôvodu: | Guatemala |
Kardamon sa používa ako dochucovadlo do sladkých aj slaných jedál. Najčastejšie ho nájdeme v indickej, arabskej a švédskej kuchyni. Môžeme ho nájsť v zmesi korenín garam masala alebo napríklad v tureckej káve. Kardamon sa používa celý alebo drvený. Rozdeľujeme ho do dvoch skupín : čierny kardamon a zelený kardamon. Zelený sa častejšie využíva vo východných krajinách, čierny najmä v Indií a Ázií.
Zelený kardamon je často označovaný ako pravý kardamon. Práve preto je aj dostupnejší na trhu. Najčastejšie sa využíva pri príprave sladkých jedál.
Čierny kardamon je väčší, s výraznou dymovou a mentolovou chuťou. Najideálnejší je preto na prípravu slaných jedál.
Kardamon má silnú, sladkú, výraznú chuť a arómu s náznakom citróna a mety.
Využitie:
Kuracie prsia na kardamome –
500g kurací pŕs
1 cibuľa
1 biely jogurt
3 strúčiky cesnaku
1 kávová lyžica maku
½ kávovej lyžice kardamomu
4 lyžice oleja
1 lyžica sekaných mandlí
Mäso nakrájame na kocky a pridáme cibuľu, mak, kardamom a pretlačený cesnak. Všetko spolu premiešame, zalejeme bielym jogurtom a necháme 2 hodiny odležať v chlade. Po 2 hodinách mäso prudko opražíme. Stiahneme teplotu nižšie, pridáme mak, mandle a dopražíme. Servírujeme s ryžou.