Zdravé potraviny z celého sveta

 

 

Darčekové poukážky

 

Rozvoj svojich stravovacích návykov, začína práve výberom chutných zdravých potravín. Rozšírte svoj jedálniček o zdravé potraviny z nášho eshopu.

 

newsletter tlačítko

 

Informácie vždy z pravej ruky. Newsletter - akcie a novinky


Úvod » Soli, koreniny, ochucovadlá » Kardamon celý


        

Kardamon celý


0x
skladom

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1920
Hmotnosť
naša cena bez DPH : 2,07 EUR
naša cena s DPH (20 %):
2,48 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Zloženie: kardamon celý
Hmotnosť: 25g
Výrobca: Wita
Krajina pôvodu: Guatemala

Kardamon sa používa ako dochucovadlo do sladkých aj slaných jedál. Najčastejšie ho nájdeme v indickej, arabskej a švédskej kuchyni. Môžeme ho nájsť v zmesi korenín garam masala alebo napríklad v tureckej káve. Kardamon sa používa celý alebo drvený. Rozdeľujeme ho do dvoch skupín : čierny kardamon a zelený kardamon. Zelený sa častejšie využíva vo východných krajinách, čierny najmä v Indií a Ázií.

Zelený kardamon je často označovaný ako pravý kardamon. Práve preto je aj dostupnejší na trhu. Najčastejšie sa využíva pri príprave sladkých jedál.

Čierny kardamon je väčší, s výraznou dymovou a mentolovou chuťou. Najideálnejší je preto na prípravu slaných jedál.

Kardamon má silnú, sladkú, výraznú chuť a arómu s náznakom citróna a mety.


Využitie:

Kuracie prsia na kardamome –

500g kurací pŕs

1 cibuľa

1 biely jogurt

3 strúčiky cesnaku

1 kávová lyžica maku

½ kávovej lyžice kardamomu

4 lyžice oleja

1 lyžica sekaných mandlí

Mäso nakrájame na kocky a pridáme cibuľu, mak, kardamom a pretlačený cesnak. Všetko spolu premiešame, zalejeme bielym jogurtom a necháme 2 hodiny odležať v chlade. Po 2 hodinách mäso prudko opražíme. Stiahneme teplotu nižšie, pridáme mak, mandle a dopražíme. Servírujeme s ryžou.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NDUyZ