Himalájska ružová soľ

25.06.2017

Himalájska ružová soľ

Soľ je potravina, ktorá nechýba určite v žiadnej domácnosti. Z odstupom času sa však aj soli začínajú radiť do zdravších a menej zdravých kategórií. Prekvapením sú aj dokonca dohady o morskej soli, ktorá v dôsledku čoraz väčšiemu znečisteniu oceánov môže obsahovať toxíny.

Stavme teda na istotu a poďme si hovoriť o zdravšej variante - ružovej himalájskej soli.
Himalájska soľ je soľ, ktorá vznikla viac než pred 250 mil. rokmi vplyvom klimatických zmien. Za tento čas nebola ničím znehodnotená a nepôsobili na ňu žiadne negatívne vplyvy. Je to 100% čistý a prírodný produkt bez úprav, ktorý navyše obsahuje viac než 80 minerálnych a stopových prvkov. Všetky tieto prvky sú potrebné pre naše telo a jeho správne fungovanie.

Prečo je soľ ružová? - Svoju farebnosť má vďaka vysokému obsahu železa, ktoré je samozrejme nášmu telu prospešné.

Zdravotné výhody himalájskej soli


- pôsobí ako histaminikum
- pomáha k regulácií cukru v krvi
- na základe stopových prvkov vytvára zásadité prostredie
- znižuje svalové kŕče
- detoxikuje telo tým, že vyrovnáva pH
- podporuje hormonálnu rovnováhu
- tým, že podporuje hormonálnu rovnováhu, pomáha k regulácií telesnej hmotnosti

MzE0Zjg