Zdravé potraviny z celého sveta

 

 

Darčekové poukážky

 

Rozvoj svojich stravovacích návykov, začína práve výberom chutných zdravých potravín. Rozšírte svoj jedálniček o zdravé potraviny z nášho eshopu.

 

newsletter tlačítko

 

Informácie vždy z pravej ruky. Newsletter - akcie a novinky


Úvod » Doplnky výživy » Írsky mach čerstvý


        

Írsky mach čerstvý


0x
dočasne vypredané

 

Dostupnosť: Skladom
Číslo produktu: 1933
naša cena bez DPH : 14,66 EUR
naša cena s DPH (20 %):
17,59 EUR

Kompletné špecifikácie

Zloženie: Morská riasa Írsky mach (Chondrus crispus)
Hmotnosť: 250g
Výrobca: Lahodnosti
Krajina pôvodu: Indonézia

Čerstvý ručne zbieraný írsky mach v jedinečnej RAW kvalite


Írsky mach - druh morskej riasy s veľkou tradíciou v ľudovom liečiteľstve, rastúci okolo Írska, kde bol v 19. storočí jedným z hlavných zdrojov výživy tamojších obyvateľov. Tu sa vysvetľuje názov "írsky". V dnešnej dobe opäť získava svoju zaslúženú popularitu nielen ako výborný zdroj vitamínov a minerálnych látok, ale aj ako skvelý pomocník v kuchyni.
Írsky mach rastie v obrovskom množstve tiež na pobreží Ameriky v Atlantickom oceáne a z časti aj v Tichom oceáne.


AKO ÍRSKY MACH PRIPRAVIŤ A KDE HO POUŽIŤ?
Obrovskou prednosťou pri použití v kuchyni, je schopnosť riasy vytvoriť želatínu. Raw a vegánsku želatínu, ktorú môžeme využiť do mnohých živých raw receptov, napr. pre zeleninové želatínové závitky, cheesecake, želatínové torty, gumové medvedíky pre deti atď.
Je dokonalým zahusťovadlom a spojivom (je alternatívou k vajciam)
Neutrálna chuť, ktorú môžete dochutiť na slaný aj sladký spôsob a lahodná gélovitá konzistencia ho priamo predurčuje ku kúzleniu v živej, vegánskej, ale aj raw kuchyni.
Využijete ho všade ako želé alebo želatínu, napr. pri príprave zmrzlín, nápojov, dezertov, do šalátov a dokonca aj v kozmetike pri výrobe telového mlieka. Môžeme z neho tiež vyrobiť detské ovocné kože.
Čerstvý Írsky mach je potrebné pripravovať trochu inak ako mach sušený. Čerstvý Írsky mach najprv dobre preperte vo vode a potom namočte v teplej vode (nie v horúcej, aby bola zachovaná jeho raw kvalita) po dobu cca 12 hodín. 1-2x môžete vymeniť vodu a mach ešte preprať. Potom ho rozmixujte v mixéri bez pridania vody na konzistenciu hladkej želatínovej pasty.


Výhody:
podporuje prírodnú regeneráciu kĺbov
môžeme ho tiež využiť ako pleťovú masku, írsky mach vyživí a vyhladí preť
nezabudnime tiež na vlasy, kde ho použite ako zábal na zlepšenie kvality a rastu vlasov
obsahuje 15 z 18 esenciálnych, teda pre telo nevyhnutných látok. Je bohatý na vápnik, síru, jód, draslík, ďalej na vitamíny A, D, E, F a K.
Riasy sú takmer priesvitné, s neutrálnou chuťou aj vôňou. Silnejšie vetvenia prechádzajú v tenšie a jeho stonky sú krásne gélovité, pružné, mäkké a vláčne.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

YTI0MzcxZD